Kulukartoitus 06/17!

Moro!

Lueskelin tuossa viimeviikolla Pohatan blogia. Tuo blogi on kyllä yks parhaista mitä on tullut törmättyä muita väheksymättä. Isokiitos Pohatalle kirjoituksista!

Tuon kirjoituksen innostama sain viimein tehtyä sen mitä olen jo pitemmän aikaan aikonut tekeväni eli kulukartoituksen omalta osaltani.  Verkkopankki auki kännykään ja exceli laulamaan. Aikaa meni aikas tavalla helpotin hommaa sen verran, että kun käytämme S-Ryhmän kauppoja pääasiassa ruokaostoksiin niin otin mobiiliapista lukemat. Sitten kävin kaikki pankkikortti ostokset läpitte muilta osin. Ihan 100% tarkka tuo ei ole, mutta lähelle.

Tässä vaiheessa jaoin menot seuraavalla tavalla: 

S-Ryhmä (sisältää pääasiassa ruoka ostokset)
ABC polttoaine
Muu polttoaine
Muut Laskut
Työruokailut
Ulkonasyöminen & työruokailu
Sähkö + Siirto
Asuminen
Harrastukset
Lääkkeet
Auton muut kulut
Vakuutukset
Sekalaiset pikkuostokset (alle 5e)
Tarvikkeet & Muut
Netti
Lääkkeet

Tämä tarkastelu koskee kesäkuuta 2017. Suurimmat menoerät ovat seuraavat:

Asuminen: 21%
Ruoka: 20%
Polttoaineet: 10%
Tarvikkeet & Muut: 10%
Ulkonasyöminen ja työruokailu: 9%

No kyllähän minä kauhistuin, etenkin kuinka paljon ruokaan meni rahaa kuukaudessa, lähes 30%. Otetaan puolustukseksi, että oltiin sopivasti kesäkuun alussa reissussa niin tuli kaksi ravintola ateriaa syötyä, mukana myös vaimon annokset. Polttoaineet koostuu 90% työmatkasta. Tarvikkeissa ja muissa on kesäkuulle remonttitarpeita, kattolistaa ja muista oheistarvikkeita. Ruuvan osalta kesällä menee enemmän rahaa kuin talvella. Vieraita käy enemmän, grilattavaa pitää olla, sekä muuten elämästä ja lomasta nauttiminen. Sanotaanko, että kesä ja heinäkuu mennään varmaan kulutuksen osalta aikalailla maksimeilla.

Säästöprosentiksi jäi vaivaiset 11.50% kesäkuulta. Heinäkuu ei näytä sen paremmalta, saattaa mennä vielä alemmaksi, koska remonttihommat jatkuu. Ulkovaraston eristämiseen meni 200e ja vielä olisi edessä toisen makarin maalaukset ja tapetoinnit sekä kattolistojen laitto. Pienillä muutoksilla ja päätöksillä kuukausittainen säästöprosentti voisi olla 30% paremmalla puolella.

Yritän tästä eteenpäin jokakuukauden lopussa tuotaa samanlaisen raportin ja varmaan se vielä siitä kehittyykin.

 

4 Comments

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.