Kulukartoitus 08/17 – Kirstun pohjako alkaa täyttyä?

Sarjassamme kolmas kulukartoitus saatu päätökseen. Tilinpäätös koskee siis elokuuta 2017. Tässä kuussa ei mitään yllärilaskuja tullut, laskujen osalta  ja nettiheräteostoksetkin on jäänyt tekemättä niin se kääntää tulosta positiivisempaan suuntaan. Kodin pieni pintaremontti teki kuitenkin tässäkin kuussa pientä lovea kuluihin, mutta nyt nekin on tehty niin se on poissa mielestä. Grilli kausi alkaa olla ohitte, joten grillissäkään ei kalliita lihoja tullut paisteltua.

Ostoskäyttäytyminen on muuttunut etenkin, jos verrataan pankkikortin vinguttamiseen. Heinäkuussa korttia vinkutettiin 69 kertaa ja nyt elokuussa 47 kertaa. Sanonnassa “pienistä puroista syntyy isovirta” taitaa olla perää. Pankkikortin käyttäminen on aika petollista loppuviimein kun sitä, tai ainakaan itse en aina tajua, kuinka paljon siinä rahaa kuluu aina kerralla. Käteisenä tehtynä sen rahan menon tajuaa paremmin. Pankkikortti kuitenkin helpottaa elämää huomattavasti.

Mikäs sitten oli se prosentti?

Kun nyt olen saanut tilitapahtumat syötettyä exceliin ja analysoinnut tuloksen säätöprosentiksi tuli 21.8%! Nyt pitää kyllä olla tyytyväinen, parannan kuin sika juoksua. Löysäilyyn ei kuitenkaan ole varaa kuten ei Suomen valtiollakaan ja kulukuuri jatkuu. Tavoitteena on yrittää pitää säästöprosentti vähintään 20%. Mallinsin tuota exceliä, kuinka prosentit muuttuu esim. 200e yllätyslaskusta tai muusta menosta ja ne prosentti muutokset ovat aika kovia.

Kuten aikaisemminkin suurimmat menoerät tulivat lainoista, ruokaostoksista, polttoainesta ja nostetaan vielä tuohon listaan kodinhankinnat eli tapettia, liisteriä, maalia, sutia ja pensseleitä.

Mistä sain sitten säästettyä verrattuna heinäkuuhun? 

Ulkona syöminen -81 %
Pelit (lotot, vakiot, pitkävedot): -61%
 %

Nuo kolme isoimmat prosentit. Polttoainetta säästyi vaikka kuljin normaaliin tapaan töissä, olen yrittänyt ajaa nyt taloudellisemmin, mutta vaikea on sanoa kuinka paljon se vaikuttaa. Taloudellisemmalla ajolla ainakin pitkässä juoksussa säästöä saa. Pelit pyörii nyt omillaan muutamien pitkäveto voittojen jäljiltä. Muutenkin olen pienentänyt järjestelmiä ja rivejä. Tulee se voitto lotossa sillä yhelläkin rivillä, jos se on tullakseen.

Säästetyt sentit

Tässäkin kuussa osa säästöön jääneistä sentit laitetaan kk-säästöllä kasvamaan Nordnetin
superrahastoihin ja ETF:iin, normaalin kuukausi säästämisen lisäksi. Osan laitan puskurikassaan toiselle tilille pahan päivänvaralle, että ei tarvitse rahastoja tai etf:iä rueta myymään. Jokatapuksessa elokuu oli postitiivinen ja tästä on hyvä jatkaa syksyn pimeyteen!

Kuukausisäästä rahastoihin ja ETF:iin
“Kuukausisäästäminen on helppo tapa aloittaa säästäminen. Nordnetissä voit säästää rahastoihin alk. vain 15 € summilla, ja ainoana pankkina ETF:iin, alk. 50 € summilla. Ostokulut 0 €.

Kuukausisäästämällä hyödynnät korkoa korolle -vaikutusta, joka saa ajan myötä rahasi kasvamaan entistä nopeammin. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä pidempään korkoa korolle -vaikutus ehtii kasvattaa pääomaa. Säästämisessä ja sijoittamisessa aloittaminen onkin ajoittamista tärkeämpää.”

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.