Kulukartoitus 09/17 – Tasaisen tappavaa menoa!

Kuukausi taas siis vierähti ja tuli siis aika taas kattoa mitä viivan alle jäi. Sanotaanko, että tasaisen tapavaa menoa syyskuussa. Säästöprosentti olisi ollut isompi, jos ei ois taas tarvinnut autoon laittaa ylimääräistä. Hehkut + öljyt + suodattimet söi tulosta, mutta saa taas nuiden puolesta ajella huolettettomasti seuraavat 15-17 tkm. Hehkut nyt kestää pitempään, mutta oli yksi jo täysin pimeenä niin pakko vaihtaa ennen pakkasia. Säästöä olisi tullut, jos homman olisi tehnyt itse, mutta en viitsinyt.

On tuo auto vaan meleko pirullinen rahareikä.

Menojen kärjessä jälleen tutut ja turvalliset:

Ruoka
Lainat
Polttoaineet

Säästöt:

Vastaavasti eniten säästettiin Kodinhankinnoista, tarvikkeista ja sitten kategoria “sekalaiset ostokset”, joka sisältää kaikenlaista pikkutavaraa ja tarvikkeita ja niitä heräteostoksia. Niitäpä ei oo kyllä tullut tehtyä kesäkuun jälkeen, mikä on kyllä positiivista.

Työruokaan meni taas enemmän rahaa syyskuussa, joten siinä on kiristämisen paikka. Jossain vaiheessa syyskuuta tuntui, kun mietin kuluvan kuukauden säästämistä, että tästä kuusta ei voi tulla kovin vahva. Ei siitä ihan elokuun veroinen tullutkaan, mutta lähelle päästiin. Säästöprosentti 21.4% ja oon kyllä siihen tyytyväinen.

Kesäkuu 12.3% ja nytten 21.4% eli melkeen 10% harppaus, mistään ei ole tarvinnut luopua.

kulukartoitus 07/17

Jatketaan tästä kohti syksyä, ensikuussa välttämäti lyödään uudet pohjat prosenttien suhteen koska lomarahat maksetaan lokakuussa. Kuitenkin kulukuuri jatkuu vaikka hyvä kuukausi tulossa.

Säästetyt sentit

Tässäkin kuussa osa säästöön jääneistä sentit laitetaan kk-säästöllä kasvamaan Nordnetin
superrahastoihin ja ETF:iin, normaalin kuukausi säästämisen lisäksi. Osan laitan puskurikassaan toiselle tilille pahan päivänvaralle, että ei tarvitse rahastoja tai etf:iä rueta myymään.

Kuukausisäästä rahastoihin ja ETF:iin
“Kuukausisäästäminen on helppo tapa aloittaa säästäminen. Nordnetissä voit säästää rahastoihin alk. vain 15 € summilla, ja ainoana pankkina ETF:iin, alk. 50 € summilla. Ostokulut 0 €.

Kuukausisäästämällä hyödynnät korkoa korolle -vaikutusta, joka saa ajan myötä rahasi kasvamaan entistä nopeammin. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä pidempään korkoa korolle -vaikutus ehtii kasvattaa pääomaa. Säästämisessä ja sijoittamisessa aloittaminen onkin ajoittamista tärkeämpää.”

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.