Kulukartoitus 10/17 – Ei ihmeellisyyksiä – *Updated

Kuukausi taas vaihtui ja Lokakuu ei  tarjonnut mitään ihmeellistä raharintamalla. Sen kummemmin ei lotosta kuin vakiostakaan jyrkää pystynousua tullut, mutta ehkäpä joskus sitten. Kulujarrua painetaan edelleen ja se alkaa jo tuntua rutiinilta olla ostamatta esimerkiksi heräteostoksia. Näistä on syntynut suurin määrä säästöjä viimeisen viiden kuukauden aikana. Lokakuussa suurimmat pomput otti jälleen yllättäen auto ,katsastuksen ja siihen liitttyvien toimenpiteiden, polttimoiden sun muun tilpehöörin ostot. Samoten ulkona syöminen pomppasi edellisestä kuusta. Parin viikonsairastelut ja apteekkiin sain näköjään tuhlattua 85e. Samoten hierojalla tuli käytyä.

Säästöprosentti:

Kun pennit on laskettu ja vähennetty niin säästöprosentiksi saatiin  20.6%

EDIT: Tarkistuksessa huomasin, että oli jostain syystä exceli laskenut osan menoista kahteen kertaan, vaikka tilitapahtumissa näin ei ollut, joten säästöprosenttin onkin mukavat 22.0% 

Olen taas tuohon tyytyväinen kun vertaa mistä aloitettiin, mutta kiristämisen varaa on. Katsotaan, tässä kuussa saataisiin sitten säästettyä enemmän. Joulun aika tietenkin tulossa ja se varmasti taas syö omanosansa.

Rahastot ja ETF:ät

Lokakuu oli hyvä kuukausi rahastosijoittajille, etenkin jos omistaa Nordnetin superrahastoja. Mentiin taas uuteen ennätykseen. Toivottavasti lentojatkuu pitkään vielä. Omatavoitteeni on kuukausisäästää eläkeikään asti. Toivottavasti töitä riittää ja tämä tavoite toteutuu.

Säästetyt sentit

Tässäkin kuussa osa säästöön jääneistä sentit laitetaan kk-säästöllä kasvamaan Nordnetin
superrahastoihin ja ETF:iin, normaalin kuukausi säästämisen lisäksi. Osan laitan puskurikassaan toiselle tilille pahan päivänvaralle, että ei tarvitse rahastoja tai etf:iä alkaa myymään.

Kuukausisäästä rahastoihin ja ETF:iin
“Kuukausisäästäminen on helppo tapa aloittaa säästäminen. Nordnetissä voit säästää rahastoihin alk. vain 15 € summilla, ja ainoana pankkina ETF:iin, alk. 50 € summilla. Ostokulut 0 €.

Kuukausisäästämällä hyödynnät korkoa korolle -vaikutusta, joka saa ajan myötä rahasi kasvamaan entistä nopeammin. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä pidempään korkoa korolle -vaikutus ehtii kasvattaa pääomaa. Säästämisessä ja sijoittamisessa aloittaminen onkin ajoittamista tärkeämpää.”

 

 

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.