Kulukartoitus 7/10 – Jäikö mitään?

Heinäkuussa tuli tehtyä kulukartoitus tuloista ja menoista koskien kesäkuuta. Tämä oli oikeastaan ensimmäinen kerta kun tämmöinen tuli tehtyä. Se herätti kyllä todellisuuteen ja olen todella tyytyväinen kun sen tein, suosittelen vilkaisemaan itsekunkin omaa tilannettaan. Kuten kesäkuun kirjoituksessa kerroin, että heinäkuu ei näytä sen paremmalta. Toisin kuitenkin yllätyksekseni kävi, pari pientä lisätuloa kuukauden puolivälissä ja olin suurimman osan lomalla, joten plussaa tuli enemmän kuin luulin kun ei tarvinut käydä juottamassa autoa niin usein huoltoasemalla. Vastaavasti isompia menoja oli ulkovaraston eristäminen lämpimäksi, ja tietenkin kesälomasta nauttiminen, etenkin grilli on ollut kuumana. Autonikkunan nostomekanismi hajosi myös ja sitä käytin pajalla, joten siihenkin meni ylimääräistä, joskaan ei ole vielä kunnossa, mutta ikkuna on nyt kiinni kuitenkin.

Mitäs jäi käpälään?

+14.8% eli muutama prosentti enemmän kuin kesäkuussa. Kesäkuussa siis 11.5%. En ole tuohonkaan vielä(kään) tyytyväinen, mutta tyydyttää kuitenkin, jollain tavalla. Laiva on siis lähtenyt kääntymään ja laiva ei ihan äkkiä täyskäännöstä tee, joten pikkuhiljaa eteenpäin. Pohdiskelin, että jos pääsisi vuositasolla 20% säästökeskiarvoon niin se olisi jo kohtuullinen tässä taloudellisessa tilanteessa. Tuo varmasti tulee toteutumaan ainakin tulevaisuudessa kun vaimo palaa jossain kohtaa työelämään.

Suurimmat menot top3:

Lainat
Ruoka
Kodin hankinnat (remonttia, tarvikkeita, uusimatto)

Elokuu siis vaihtui ja tavoitteena on kiristää lisää ruuvia. Tässäkin kuussa on tosin tiedossa normaalista poikkeavia suunniteltuja menoja ja polttoainekulut tulevat kasvamaan taas työhön paluun takia. Yritetään säästää polttoaineissa taloudellisemmalla ajolla. Pientä pintaremonttia on tiedossa myös asuntoon, mutta syyskuusta tilanteen pitäisi normalisoitua, tai näin ainakin toivon, jos ei tule mitään ylläri laskua.

Vaikka tämä “kulukuuri” on vasta alkanut niin olen huomannut nyt itsestäni sen, että mietin ja vertaan hintoja enemmän, pohdin, että tarttenko oikeasti tätä. Vaikka olen vasta heinäkuun tarkkaillut menoja niin omasta mielestäni olen kokenut muutoksen itsessäni. Toivotaan, että tämä ei ole alun huumaa ja muutos olisi pysyvä. Ei ne pienet tulot vaan ne pienet menot.

Nordnetin Superrahastoihin laitettiin myös osa heinäkuun säästösummasta kasvamaan korkoa. Noin 8kk säästäminen on tuottanut pikkuisen vahjaan 8% tuoton. Ei huono minusta. Kirjoittelin näistä rahastoista ja rahastosäästämisestä aikasemmin pienen kirjoituksen ja se löytyypi täältä: Rahastosäästäminen

Tutustu kuukausisäästämiseen
Kuukausisäästäminen on helppo tapa aloittaa säästäminen. Nordnetissä voit säästää rahastoihin alk. vain 15 € summilla, ja ainoana pankkina ETF:iin, alk. 50 € summilla. Ostokulut 0 €.

Kuukausisäästämällä hyödynnät korkoa korolle -vaikutusta, joka saa ajan myötä rahasi kasvamaan entistä nopeammin. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä pidempään korkoa korolle -vaikutus ehtii kasvattaa pääomaa. Säästämisessä ja sijoittamisessa aloittaminen onkin ajoittamista tärkeämpää.

Avaa maksuton osake- ja rahastosalkku

 

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.