Lomalla ja salkku uuteen uskoon!

Vanhempainvapaata siis viettelen tässä parasta aikaa. 3vko ois sitä ja sitten talvilomaa viikko. Eli töihin seuraavan kerran toukokuun puolella. Pientä reissua tiedossa niin kotipuoleen kuin Oulun suuntaan. Kyllähän tässä persnettoa ottaa verrattaen jos olisi töissä, mutta nyt on aikaa olla perheen kanssa paljon enemmän. Normi arki kun on sitä, että lähdet aamulla kuuden jälkeen töihin toisinaan viiden aikaan ja tulet kotia siinä 17:30 jos on salipäivä. Syöt käytät koirat lenkillä niin yhteistä aikaa jää kovin vähän ainakin arki-iltaisin.

Salkkua laitettiin uuteen uskoon. Sotkamo Silver jälleen… vennytti tai anto venyttää rahoituspäätöksen takarajaa ja se on nyt muistini mukaan 21.4 +1 viikko. Itselläni oli tuota aikamoinen positio verrattuna salkun muihin osaikkeisiin. Päätin luopua Sosista tässä vaiheessa ja ostaa tilalle enemmän vakaampia ja tylsempiä osakkeita. Näillä ei välttämäti mitään pikavoittoja tehdä, mutta toivon nousujohteisuutta niin osakkeen arvoin kuin osinkojenkin suhteen. Kirjoitin jo aikaisemmin, että suunnitteilla on osinkosalkku ja sen rakentaminen alkoi siis tällä viikolla ainakin osittain. Sosit siis lähti voitolla laittaan.

Mitäs tuli tilalle? Nordeaa, Metsä Boardia, Cramoa. Metsä Board ei nyt pörssin paras osingonmaksaja ole, eikä myöskään Cramo, mutta näissä molemissa on näkemyksien mukaan potentiaalia paljonkin niin osakkeen arvonnousuun kuin osinkojenkin korotukseen lähitulevaisuudessa. Osa rahoista odottelee Telian osinkodippiä, joka irtoaa 6.4. Samalla ostettu myös rahastoja yksi kierros. Seuraava kierros saakin sitten odotella Toukokuuta.

Sijoitusstrategiani hakee vielä uomaansa. Viimeaikoina selkeästi olen lukemani ja tutkimani perusteella mieltynyt taktiikkaan keep and hold.  Tässä on tullut veivattua centtiyhtiöillä, mutta näin jälkeen päin se ratkaisu ei ole ollut hyvä. En oo juurikaan tehnyt tappiota nuilla, mutta en voittoakaan. Lueskelin jostain, että monet juuri sijoitustoimintaa harrastavat aloittelijat pelaavat centtiosaikkeilla. Kuulun/kuuluin itsekkin tähän. Onhan se hienoa kun pikkurahalla sai tuhansia, kymmeniätuhansia osakkeita. Mutta pitäisi muistaa, että siihen on yleensä syynsä miksi pikkurahalla saa paljon osakkeita. Mutta jos taas löytää yhtiön jota saa pikkurahalla paljon ja kaiken mennessä hyvin sijoitetun pääoman saa moninkerroin takaisin.  “low risk high reward”.  Kyllä salkkussa voi tuommoinen yhtiö olla ns. lottolappu, mutta taustat yhtiöstä kannattaa tarkistaa huolella, kunhan salkku on muilta osin kunnossa. Itselläni näin ei ole ollut kun näitä “lottolappuja” oon ostellut. Ainut “lottolappu” on Ixonos tällä hetkellä pienellä positiolla.

Katsotaan kuinka homma, etenee ja opitaan joka päivä jotain uutta!

Livesalkkua en ole kerennyt päivittämään tämän hetken todelliseen arvoon ja jakaumaan, mutta teen sen tämän viikon loppupuolella.

Vakiota en ole kerennyt pohtia kovinkaan paljoa, viimelauantaina nopeesti 4e harava, jolla pääsin 10 oikein tulokseen, josta tottakai harava miinusti sen yhden. Pitkävedon osalta on ollut yhtähiljaista.

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.