Vedonlyönnin automatisointia

Vakiossa ei eilen menestytty parhaassa lapussa oli kymmenen oikein ja tällä kertaa harava miinusti sen yhden. Pitkästä aikaa otetaan vähän pitkävetoa blogin puolelle myös. Olen harrastanut vedonlyöntiä varmaan jostain 2007 vuodesta asti säännöllisesti. Minua aina on aina kiinnostanut englantilainen jalkapallo. Alkuksi..

vedonlyönti oli vain roiskimista enemmän fiilispohjalta, enkä välittänyt siitä kuinka vedotpitkässä juoksussa menee/mikä on todellinen tulos. Kun taidot pikkuhiljaa kehittyi ja joskus kohteet jopa osui niin alkoi kiinnostaa myös tulos pitkässä juoksussa. Muistitikulla on usean kauden vedonlyöntiseuranta excelit, joskin aivan alkuajoilta dataa ei taida enää tallessa olla. 2015 vuonna sitten ajattelin, että nyt tää excelin täyttö saa riittää, on varmasti olemassa jotain helpompiakin konsteja pitää kirjanpitoa vedonlyönnistä.

Olin tätä ennen jo huutanut Huuto.netistä joskus 2010 vuonna pikkuisen Asuksen eee Pc kannettavan. Tuohon olin asentanut sitten Centos käyttöjärjestelmän, apachen, php & mysql:n. Ja näiden kilkkeiden päälle koodannut sivukokonaisuuden, jossa voimme kavereiden kanssa suunnitella kimppalappuja vakioon, ilman jotain sähköpostirallia/exceleiden lähetystä sähköpostilla. Tuo koodaamani sivusto on meillä vieläkin käytössä.

Koska serveri oli jo fyysisesti valmis ja virtaalihostitkin konfittu niin tuohon oli helppo tehdä yksi uusi sivusto. En ole mikään oikea koodari. Jonkun ammattilaisen silmin koodia kattoisi niin olisi varmaan naurssa pidättelemistä. Google ollut hyvä kaveri tässä.

Päätin siis ohjelmoida itselleni automaattisen vedonlyöntikirjanpidon. Hetken aikaa jalostin ajatusta ja päätin läheteä liikkeelle siitä, että “käännän” erään excelini php -kielelle. Tämä exceli laskee minulle erinäisiä arvoja puhtaasti historia datasta ja kuluvan kauden datasta, joiden perusteella teen pelipäätöksen. Tuo kaikki data olisi siis saatava ensiksi tietokantaan. Se oli helppoa kun netistä saa historiat suoraan csv -tiedostoina. No entäs kuluvan kauden data ja kun laiskana jaksa niitä jokakierroksen jälkeen erikseen tuupata tietokantaan? Ratkaisu on tähän kaikkeen football-data.co.uk.

Kaikki data mitä tartten siis löytyy ko. sivuistoilta, kiitos tässä sivuston ylläpitäjälle.

Kun data oli tumpattu tietokantaan ja koodi väännetty minulla oli täysin automaattinen vedonlyöntijärjestelmä. Tämä hakee kierroksen ottelut, laskee historiasta ja nykyhetkestä minulle tarpeelliset arvot, tekee peliehdotuksen, laskee ehdototetun panoksen. Nappia painamalla vetomenee omaan tauluunsa, josta lasketaan palautus % ja piiretään käppyrää.

Vedonlyönti dataa ei ole tietokannasta kuin tuosta 2015 vuoden syyskuusta kun otin järjestelmän käyttöön. Olisi myös mahdollista, että syöttäisin vanhojen exceleiden kaudet tuonne, mutta en näe sitä tarpeellisena, ainakaan tässä vaiheessa. Tämä siitä syystä vaikka laskentatapa pysyikin kohtuu samanlaisena niin panostustapa muuttui. Panostustapaa on myös hiottu tuossa matkan varrella.

Kausi 2016-2017 on ollut oikeastaan välivuosi pelaamisessa, en ole yksinkertaisesti kerennyt seurata tarpeeksi, voitolla kuitenkin ollaan tässä vaiheessa. Ka. panos on tälle kautta 1.23 yks. Panos skaala on 0.5-3yks.

2017.jpeg

Kaudesta 2015 eteenpäin käppyrä näyttä tälle:2015.jpeg

Kuten tuosta kuvasta huomaa, panokseen tein säätöä noin 300 vedon jälkeen. Vieläkin se hakee uomaansa, mutta tällä hetkellä on siihen kohtuu tyytyväinen. Trendiviivan kun tuohon piirtää niin minusta olen menossa erittäin hyvään suuntaan. Kausittaisia eroja varmasti on kuten tämä 2017-2017 on aikamoinen pettymys ollut, joskin viime aikoina on selvää parannusta ollut.

Jos et itte jaksa/osaa tehdä automaattista seurantaan niin suuntaa osotteeseen:

www.vastaveto.com tuonne on tehty suomen paras seuranta!

Pitkävetovihje:

Man United -0.5 @1.75 Bet365 1.5 yks

Tupla: 

Man United + Tottenham @2.45 1yks

 

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.