Kulukartoitus 01/18 & 02/18

Niin se aika vaan rientää ja kevättä kohti kovasti mennään. Hetkeen ei ole taas tullut kirjoteltua saati sitten tullut julkaistua kulukartoitusta. Nyt kerrankin on oikeasti hyvä syy koska käsi on ollut paketissa ja toipilaana lähes koko helmikuun. Kirjottelin mitä tapahtui viimevuoden puolella ja nyt helmikuussa rintalihas kiinnitettiin takaisin olkaluuhun. Kuntoutusta tehdään pikkuhiljaa ja nyt kun käsinousee jo kirjoutusasentoon niin julkaistaan tammikuun ja helmikuun kulukartoitus.

Kerroin myös edellisessä postauksissa pienistä muutoksista työrintamalla. Pienen roolinvaihdon myötä ansiotulot kasvoivat hieman ja sehän vaan säästäjälle passaa. Mainittakoot heti, että ansiotulojen nouseminen ei näy tammikuun ja helmikuun kulukartoituksessa koska päätin lyhentää lainoja pikkaisen reippaammin kyseisinä kuukausina. Myös lääkärin kuluja on poikkeuksellisen paljon. Tammikuussa ja helmikuussa tuli myös ostettua vähän vaattekaappiin uusia vaatteita kerralla vähän enemmän. Tuo vaatteiden osto tuntuu tuskalliselle, koska siihen saa uppomaan satasia helposti vaikka yritin katsella alennusmyynnistä kaiken. Itte olen niin laiska ostamaan vaatteita, että sitten ku joutuu vaatekaupoille menemään niin sen tietää, että rahaa palaa. Nyt kuitenkin hetken aikaa pärjää taas.

Lukemat

No eihän nämä hyviltä näytä. Toki positiivista on, että ollaan kymmenen prosentin yläpuolella. Lukemat siis selittyy lääkärin kuluilla ja vaatekaupoilla ja pikkaisen reippaammilla lainanlyhennyksillä. Lääkärin kulut tasaantuvat kunhan vakuutuksesta rahat kotiutuu, joten se pikkuisen hämää lukemia. Yritetään pitää trendiviiva kuitenkin nousevana loppuvuoden.

Tammikuu 14%
Helmikuu 16.3%

Salkku

Salkuun ei ole tullut ostettua kovinkaan paljon mitään uutta. Itseasiassa tällä viikolla ostin Handelsbankenin USA indeksiä. Tuo indeksirahasto on maltillisilla 0.2% kuluilla. Paljoa enempää ei viitsi rahastoista maksaakaan. Muuten ollaa noudatettu omaa suunnitelmaa ja ostettu normaaliin tapaan ETF ja Superrahastoja.

Tavoitteet

Alkuvuodesta asetin itselleni tavoitteen säästämisessä tai tarkemmin sanottuna salkun arvon kasvattamisessa. Asetin itselleni X määrän euroja paljonko vähintään sijoitan Rahastoihin, ETF:iin ja osakkeisiin. Tein myös excelin joka laskee, paljonko olen edellä tai jäljessä tavoitetta. Nyt ollaan tavoitetta hiukan edellä, mutta vuotta on vielä paljon jäljellä.

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.