Kulukartoitus 01-09/2019

Hello pitkästä aikaa! Jokin aika sitten suljin blogini koska ei aika ei riittänyt sen päivittämiseen. No aikaa ei ole tullut käytettäväksi sen enempää kuin silloinkaan, mutta päätin nyt avata ja raapustaa pienen kirjoituksen.

Alkuperäinen blogin tarkoitus oli kirjoitella vedonlyönnistä, mutta voinee sanoa, että vakion pelaamista lukuunottamatta on pelaaminen jäänyt. Vakion peluuta en lopeta ja saattaa olla, että jotain vihjeen tynkää joskus kun aikaa on niin kirjoitan. Rahastosijoittamisella tienaa enemmän kuin kuin pitkävetoa pelaamalla, sen oon tässä vuoden aikana huomannut. Ihan yhtä jännittävää se ei kuitenkaan ole.

Kulukartoituksia on tehty kuitenkin aina kuukausien vaihteessa. Tässä kirjoituksessa raporttia menneestä yhdeksästä kuukaudesta. Tavoite oli tammikuussa, että kokovuoden säästöprosentti olisi yli 20% ja nyt ainakin tällä hetkellä näyttäisi, että se tavoite saavutetaan, jos kahden seuraavan kuukauden kuluessa mitään ihmeellistä satu.

Menojen suhteen ei ole kummoista tapahtut . Listan kärkipäässä on vanhat tutut: Lainat, Ruoka, Polttoaineet, Asuminen.

Seuraavassa graaffissa on esitettynä kuluvan vuoden säätöprosentti ja sen kehitys. Tällä hetkellä kokonais säästöprosentti koko vuodelta on 26%. Tuohon olen tyytyväinen, mutta parempaan pystytään taas ensivuonna.

Rahastoihin on säästetty säntillisesti. Pari kuukautena on tullut jätettyä lisäämättä viimeisen vuoden aikana. Yritetään kuroa se takamatka kiinni pikkuhiljaa. Allalistattuna mitä rahastoja ja suoria osakkeita makaa tällä hetkellä salkussa.

Rahastot:

Nordnet Smart 15
Nordnet Superrahasto Suomi
Nordnet Superrahasto Ruotsi
Nordnet Superrahasto Tanska
Nordnet Superrahasto Norja
Handelsbanken Usa Indeksi
Handelsbanken Eurooppa Indeksi

Suorat osakesijoitukset:

Muutamia suoria osakesijoituksia pienellä rahalla:

Sampo
Tieto
Nokia
Fortum

Lottolaput:

Sotkamo Silver AB

Tämmöinen vuoden vuoden ensimmäinen bloggaus. Tästä lähtien kerran kuussa katsaus ja ehkä saan jotain syvällisempääkin kirjotusta aikaan.

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.