Kulukartoitus 11/17 & 12/17 – Tilinpäätös

Vuosi siis loppunut ja uusi alkanut hyvää vauhtia. Oma kulukuuri tai lähinnä kulujen seuranta alkoi kesäkuussa 2017 ja kuukausittaista seurantaa on takana nyt 6kk. On mielenkiintoista nähdä mihin se raha oikeasti menee ja katsoa loppusummaa kuinka paljon rahaa jäi kuukauden lopussa ansiotuloista.

Menot

Vähemmän yllättäen edelliseltä kahdelta kuukaudelta eniten meni lainojen lyhennyksiin, polttoaineisiin ja ruokiin. Nuista on kuitenkin vaikea tinkiä paljoa pois, koska autoa tarttee työmatkoihin 90km päivässä. Oon myös miettinyt esim. toyotan jotain hybridiä mutta en ole varma kuinka se sitten suurimmaksi osaksi matka-ajoa säästäisi. Ainakin, jos kulutusta katsoo mitä lupaavat niin saattaisi säästöä saada. Miinus puolena sitten se, että olisi yksi laina lisää uuden auton hankinnan vuoksi. Eli menemme diisselillä vielä. Ruoka on taas ruoka ja sitä on pakosti syötävä. Mutta toki paremmalla suunnittelulla ruokakuluista voisi nipistää pois, mistään tinkimättä.

Säästöprosentti

Kyllä, uusi ennätys tuli joulukuusta vaikka lisäkuluja oli joululahja ostoksista sekä lääkärin kulut olkapään takia.  Tulosta kyllä auttoi muutaman satasen veropalautukset. Marraskuussakin päästiin kohtuu mukaviin lukemiin myös. Marraskuun pienempi prosentti selittyy uusilla vakuutusmaksuilla autosta, koska lasku tulee nyt neljä kertaa vuodessa yhden sijaan. Sain 160e vuodessa halvemalla kaskon ja liikennevakuutuksen OP:sta kuin edellisestä vakuutusyhtiöstä. Kilpailutus kannattaa siis.

Käyrä on säätöissä nouseva ja sanotaanko näin, että se on ihan tämän kulukartoituksen ansiota on oppinut ajattelmaan asioita eritavalla. Veikkaisin, että jos en tätä olisi aloittanut niin säätöön jäävä raha olisi ollut varmaan 10% jos ei allekkin.

Joulukuussa siis 23.5% säästöön ja puolenvuoden ajalta säästöön on jäänyt 19.6%

Laskeskelin tuossa, että tuosta 19.6% puskurikassaan on mennyt noin 7% ja loput on tullut sijoitettua rahastoihin ja etf:iin, jotka ovat tuottaneet sitten taas euroja arvonnouissuillaan.

Nyt on siis aika nollata exceli ja aloittaa vuoden 2018 seuranta. Toivottavasti mitään kauheita suunnittelemattomia ylläreitä ei tule tänä vuonna. Tavoitteita on vähän vaikea näissä asioissa määrittää, mutta asetetaan semmoinen, että kokovuoden säätöprosentti olisi 25% paremmalla puolella.

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.