Datan haku GoogleSheet

Jotta nämäkin sivut sisältäisi jotain järkevää ja josta jollekkin olisi hyötyä niin kasaan tänne omia skriptejä. Tässä esimerkkinä Nordnetin superrahastojen kurssit Morningstarin sivuilta. Osa on löydetty netistä, osa on tehty itse sekä sekoitettu omaa, että valmista koodia.

Nordnetin Superrahastojen kurssien automaattinen haku funktiolla Morningstarin sivuilta:

[code language=”javascript”]

function getData() {
// FIN
SpreadsheetApp.getActiveSpreadsheet().getSheets()[1].getRange(‘E2’).setValue(‘=SUBSTITUTE(index(IMPORTHTML("http://www.morningstar.fi/fi/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F00000TH8W";"Table";11);2;3);"EUR ";"")’)

// SWE
SpreadsheetApp.getActiveSpreadsheet().getSheets()[1].getRange(‘E3’).setValue(‘=SUBSTITUTE(index(IMPORTHTML("http://www.morningstar.fi/fi/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F000002J6V";"Table";11);2;3);"SEK ";"")’)

// NOR
SpreadsheetApp.getActiveSpreadsheet().getSheets()[1].getRange(‘E4’).setValue(‘=SUBSTITUTE(index(IMPORTHTML("http://www.morningstar.fi/fi/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F00000TH8U";"Table";11);2;3);"NOK ";"")’)

// DAN
SpreadsheetApp.getActiveSpreadsheet().getSheets()[1].getRange(‘E5’).setValue(‘=SUBSTITUTE(index(IMPORTHTML("http://www.morningstar.fi/fi/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F00000TH8X";"Table";11);2;3);"DKK ";"")’)
}
[/code]

Tiivistettynä:

function getData()  // Voit valita haluamasi nimen korvaamalla getData()
getSheets()[1]  // Annetaa arvo mille sheetille data haetaan. Eli jos on sheetejä on enemmän kuin yksi. [0] olisi ensimmäinen välilehti, toinen olisi [1] jne. Esimerkissä haetaan kurssi toiselle sheetille
.getRange(‘E2’) Annetaan arvo missä solussa haettu data sheetillä näytetään.

Miksi funktiolla? Tämä toimii toki ilmankin funktiota, mutta minusta parempi kun tekee ajastetun taskin tuosta niin päivitys pörrää taustalla itsekseen eikä vain silloin kun työkirjan avaa.

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *