Opticam O4 firmware upgrade

Tere!

Vähän erilaista blogipäivitystä tähän kohtaan. Hetkeen en ole mitään kirjoittanut, johtuen, että ei ole ollut kirjotettavaa koska jalkapallot on kesätauolla. Pikkuhiljaa syksyä kohden aktivoidutaan tai ainakin yritettään. Pitemmitta lätinöittä aiheeseen:

Hankin jokunen vuosi sitten talouteemme pari valvontakameraa Verkkokaupasta. Malliksi valikoitui Opticam O4 HD. Pitkään monet kyselivät ja odottivat, jotta tuohon kameraan tulisi päivityksiä jotka parantaisivat herkkyyttä ja suurimpia bugeja sekä epävakaisuusongelmia. No no luvattiinhan niitä ko. firman puolesta, mutta koskaan niitä ei tullut. Huhuja liikku, että siihen menisi Foscamin firmikset ja päivitykset. Nyt kun takuu on loppunut nuista Opticameista niin oli hyvä aika ottaa kamerat työnalle. Tuo malli on poistunut jo Verkkokaupan valikoimasta. Koska toisessa kamerassa oli tunnistusongelma ja mikään resetointi ei siihen auttanut niin aloin selvittämään ja vertailemaan tuon Opticamin FC5511W ja Foscamin FI9805w mallin eroja. En niitä löytänyt ja pohdin, että Opticamit ovat Foscameja, jotka ovat Brändätty vain Opticam nimelle. No siitäpäs sitten tutkimaan Foscamin sivuja. Tuohon FI9805W oli tullut vajaat kymmenkunta firmis ja softapäivitystä. Päätin, että eipä tuo huonommaksi enää mene vaikka olisinkin väärässä, että nuo FI9805W firmikset eivät kävisi ja rikkoisin laitteen lopullisesti.

Tässä pieni opas niille, jotka haluavat päivityksen tehdä. Toivottavasti ne henkilöt, jotka kyselivät tätä verkkokaupan sivuilla löytävät tämän postauksen 🙂

Kameran päivitys

Muista kuitenkin seuraava asia: Vastuuta tämän oppaan kirjoittaja ei kuitenkaan ota, jos päivitys menee pieleen ja rikkoo kameran, joten omalla vastuulla! 

Asennuspaketit saa ladattua Foscamin sivuilta:  Firmware Download for FI9805

Ladattu paketti on pakatussa muodossa, joten se pitää purkaa jollain ohjelmalla esim. 7zip. Paketissa on yleensä 2-3 .bin tiedostoa, jotka jokainen ajetaan erikseen. Mukana myös paketissa PDF tiedosto, joka pitää lukasta läpi, että tietää missä järjestyksessa paketit asennetaan.

Aloitetaan:

Kameran lähtötilanne oli tämän näköinen:

lahto

Ennen kuin päivitys rumbaan ryhdytään on kamera yhdistettävä verkkopiuhalla reitittimeen / modeemiin. Tämä on tärkeä asia! Kun olet sen tehny palauta kamera tehdasasetuksiin, jotta siellä ei ole mitään bittejä vinossa joka estaisi päivityksen. Fosman sivulla on näppärä IP Camera Tool, jolla näet kätevästi minkä ip:een kamera saa resetoinnin jälkeen. IP Camera Tool. Samalla sivulla on myös ladattavissa plugin selaimeen, jotta livefeedit etc. toimii oikein.

Kun rupeat asentamaan päivityksiä niin käytä palemoon selainta. Taistelin kauan aikaa nuiden selain plugarien kanssa, koska chrome & firefox niitä jostain syystä hylkii. Toki foscamin sivulta ladattavissa olevalla plugarilla firefoxilla näyttäisi jollainlailla pelaavan. Muuta suositten asentamaan tuon palemoonin niin homma helpottuu kummasti.

Oletan tässa vaiheessa, että olet:

 1. Kytkenyt kameran verkkopiuhalla reitittimeen
 2. Resetoinut kameran tehdas asetuksiin
 3. Asentanut palemoon selaimen
 4. Ladannut ensimmäisen firmis paketin Foscamin sivuilta ja purkanut sen.
 5. Lukenut puretun paketin sisällä olevan ohjeen.
Päivitys alkaa:

Kirjaudu sisään kameraan ja navigoi kohtaan System -> System Upgrade:

system

 • Valitse tiedosto niin avautuu valikko josta pääset navigoimaan kansioon jossa on ensimmäinen päivitettävä firmware paketti.

2017-06-25 15_00_32-IPCam Client.png

 • Itselläni ensimmäinen paketti, joka tuli päivittää oli sys_ver.1.4.1.7.

valinta.jpeg

 • Valitse ensimmäinen aloitustiedosto, sen jälkeen open ja paina System Upgrade nappulaa, jolloin päivitys alkaa.

eka.jpeg

 • Jos sait kuvan mukaisen “Upgrade successfully” niin ensimmäinen paketti on asennettu onnistuneesti. Tämän jälkeen kamera buuttaa itsensä ja hetken päästä voit kirjautua uudelleen kameran sisään.

2017-06-25 15_07_25-IPCam Client.png

 • Tämän jälkeen itselläni oli vuorossa paketti: FI9805W_app_ver1.14.0.262017-06-25 15_11_03-IPCam Client.png
 • Buutin jälkeen viimeisen tämän paketin viimeisen paketin vuoro.

2017-06-25 15_14_07-IPCam Client.png

 • Ja lopputulema ensimmäisen päivityskierroksen jälkeen on seuraava:ekakierros.jpeg

Eli tuossa vaiheessa olin jo varma, että Opticam = Foscam ja päivitykset eivät tule rikkomaan kameraa. Kaikki paketit menevät samaa rataa joten jokaisen paketin asennusta en tässä neuvo. Pidät vaan mielessä, että luet sen pdf:n, joka tulee matkassa. Pienenä helpotuksena, ekalla kerralla laitoin vahingossa väärän paketin menemään… ja sano, että error. Aattelin, että se on siinä mutta, vahinkoa ei tapahtunut. Ilmeisesti jonkinlainen äly tuolla on tuohon, että osas keskeyttää, jos väärä paketti, mutta suotavaa on, että päivittäessä on huolellinen pakettien suhteen.

Lopputulema:

Kun olin saanut päivitettyä kaikki saatavilla olevat päivitykset niin lopputulema on tämän näköinen:

2017-06-25 16_02_11-IPCam Client_LI.jpg2017-06-25 16_43_25-IPCam Client - Pale Moon.png

Aikaa ensimmäisen kameran päivittämiseen meni about 2h. Toisen kameran kanssa about 1h.

Mitäs minä sitten saavutin tällä työllä?

 • vakaamman ja bugittoman kameran (tai en oo bugeja vielä havainnut).
 • paremman liiketunnistuksen.
 • kamera tukee myös nyt videoiden lähettämistä ftp palvelimelle.
 • uudempien päivitysten myötä tietoturva on parempi.
 • 100x parempi mobiili app
 • nopeampi selain käyttöliittymä
 • takuu siitä, että jos foscam julkaisee uusia päivityksiä niin ne on helppo asentaa.

Kova työ, mutta kyllä kannatti!

Jos jotain kysymyksiä niin heitä kommenttia, voin myös lähettää nuo paketit vaikka sähköpostilla. Olen ne numeroinnut asennusjärjestykseen jos haluaa päästä helpommalla.

-mikko

 

15 Comments

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.