Päivän ruoka resepti!

Sen verran meni vakio kuitenkin hyvin, että voitolle jäätiin ja hyvä fiilis siitä. Tuli eilen tuuskattua ruokaa perheelle. Tykkään kovasti ruuvan valmistamisesta ja siitä tykkään vielä enemmän, jos se maistuu muillekkin ku ittelle. Tänään tein sitten naudanlihawokkia. Kuvia en muistanut ottaa, muuta kerrotaan näin sanallisesti.

Ainekset:

800gr Naudan palapaistia
5 Valkosipulin kynttä
Puolikas kaali
1 Kesäkurpitsa
3 isoa paprikaa
Vihreitä papuja
2x punaista paprikaa
Chili-öljyä
Oliivi-öljyä
Suolaa, Pippuria
Nuudelia
Omenamehua
6 rkl Maissitärkkelystä
3x Kannanmunan valkuainen
Soijakastiketta
Vettä

Suurinpiirtein näin:

Itte pienin palapaistin vielä pienemmiksi palasiksi, ku nuo palat oli sen verran isoja. Laita kulhoon kolme-neljä kananmunan valkuaista, noin 6 rkl maissitärkkelystä ja lorauta vielä soijakastiketta maun mukaan ja sekoita. Lisää vielä pikkasen vettä. Lisää lihapalat tähän liisteriin ja anna olla niin kauan kunnes oot saanut kasvikset pilkottua.

Pilko kasvikset mielesi mukaan, itte tein suikaleita ja kaikista suurin piirtein saman kokosia.

Etti isoin astias mikä passaa liedelle. Tästä syö nimittäin koko komppania.

Kuumenna pannussa reilusti oliivi-öljyä ja chili-öljyä. Nakkaa valkosipulit mukaan, tämän jälkeen lihat useassa erässä. Paistele näitä hetki ja lisää porkkana. Anna porkkanoiden hetki pehmentyä ja lisää kaali ja maun mukaan suolaa ja pippuria. Hetken aikaa pyöritellään ja laitetaan loput kasvikset. Kun kaikki alkaa olla suht pehmeitä niin lisää reiluloraus omenamehua ja perään nuudelit. Nuudelit kannataa murskata siinä samalla pienemmiksi. Kääntele ja hämmennä jotta nuudelit kypsyy. Ku kaikki alkaa olla suhteellisen pehmeitä ruoka on valmis.

En jaksa makroja laskea ku ei en ihan tarkkoja mittoja ottanut. Mutta mutulla tuntuu, että eikös tää oo suht terveelistä?

On muuten näläkä toisessa kylässä. Jos tulisuudesta tykkää kuten itte niin sitten joukkoon vaan vaikka naga jolokia kastiketta, voihan tuore chiliä lisätä joukkoon myös muiden kasvisten ohella.

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *