Salkun kevennystä – Katseet enemmän kohti indeksisijoittamista

Tällä viikolla kevensin salkkua suorista osakeostoista. Syynä tähän on pelko Pohjois-Korean tilanteesta ja mahdolliseen sotatilanteeseen päätymisestä. Toinen syy oli se, että nuo Nordnetin
superrahastot sisälsivät jo pääsääntöisesti nuo suorat osakeostokseni, joten samalla tuli purettu päällekkäisyyksiä. En siis ollut rakentanut salkkuani alunperinkään kovin fiksusti.  Nyt siis mennään rennosti indeksejä mukaillen ilman suurempaa jännistystä ja katsotaan mihin päästään. Ainakin korkoa korolle efekti pääsee tässä oikeuksiinsa koska osingoista ei tarvitse maksaa veroa.

Salkku on tylsä siitä ei pääse mihinkään, mutta toivottavasti se on tuottava tulevaisuudessa. Melkein olisi sama pistää kk-säästöt automaatille ja laitaa kirjautuminen jäähylle vuodeksi ja käyden vuoden jälkeen ihmettelemässä tilanne. Tuota nyt en malta tehdä kuitenkaan.  Pikavoittojen tekeminen on tällä mallilla lähes mahdotonta, mutta ainahan voi perustaa toisen salkun, vaikka Nordnetiin ja pelata siellä sitten vähän jännittävämmin.

Salkkuni sisältää nyt seuraavasti etf:iä ja indeksirahastoja:

ETF:

iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Acc) (IS3N) Kulut 0.25%
iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc) (EUNL) Kulut: 0.20%

Rahastot:

Nordnet Superfonden Danmark Kulut: 0%
Nordnet Superfonden Sverige Kulut: 0%
Nordnet Superfondet Norge Kulut: 0%
Nordnet Superrahasto Suomi Kulut: 0%

Elokuu on taas kohta taputeltu ja seuraava kirjoitukseni on sitten sarjassame kolmas kulukartoitus. Homman siis aloitin kesäkuussa ja se jatkuu jälleen elokuun osalta. On oikeasti hauskaa hommaa seurata mihin se raha oikein menee. Tosin paljon mielekkäämpää se olisi tilille tulevia suorituksia olisi enemmän kuin lähteviä. Varovainen arvaus on, että verrattuan heinäkuuhun elokuu voisi näyttää paremmalle. Tämä selviää viikonlopun aikana.

Tässä aikaisemmat kartoitukset:

Kulukartoitus 06/17
Kulukatoitus 07/17

Vakioon ei ole tulossa vihjettä maaottelutauon vuoksi. Englannin alasarjoissa näyttäisi olevan täydet kierrokset, joten eiköhän sieltä muutamat kohteet löydy.

Kuukausisäästä rahastoihin ja ETF:iin
“Kuukausisäästäminen on helppo tapa aloittaa säästäminen. Nordnetissä voit säästää rahastoihin alk. vain 15 € summilla, ja ainoana pankkina ETF:iin, alk. 50 € summilla. Ostokulut 0 €.

Kuukausisäästämällä hyödynnät korkoa korolle -vaikutusta, joka saa ajan myötä rahasi kasvamaan entistä nopeammin. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä pidempään korkoa korolle -vaikutus ehtii kasvattaa pääomaa. Säästämisessä ja sijoittamisessa aloittaminen onkin ajoittamista tärkeämpää.”

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.