Uudet vuodet ja uudet kujeet

Hetki on taas vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta eli reilut kuukausi. Kulukartoituksetkin on tehty marraskuun osalta, mutta kiireitten takia en ole niitä kerennyt kirjoittaa auki tänne blogiin. Kunhan joulukuu on myös käyty, läpi niin katsotaan sitten miten onnistuttiin säästämisessä siitä kun aloitin eli kesäkuussa 2017.

Joulukuuhun sattui niin ikäviä kuin postitiivisiakin asioita. Positiivisesta tulen mainitsemaan myöhemmin, mutta otetaan negatiivinen tässä kirjoituksessa. Joulukuun alussa salilla jotain napsahti olkapää rinta alueelta. Harmittaa niin kovasti, koska penkkipunnerrusta en oo hirveästi tehty viimevuosina juuri sen takia koska olen pelännyt loukkaantumista. Vanhoja vammoja olkapäissä on jo valmiiksi. Nyt kuitenkin kaverin kanssa päätettiin tehdä penkkipunnerrusta. Lämmittelyt normaalisti ja sitten vaan oikeapuoli petti ja painot rinnanpäälle ja ensiapuun. Tammikuun lopussa on edessä ultraäänitutkimus ja sitten selviää mitäs seuraavaksi. Toivottavasti päästäään kuntouttamalla taas kuntoon.

Alla oleva ku on otettu kahdenpäivän päästä tapahtuneesta ja tuo mustelma levisi vielä paljon tuosta. Tosin nopeasti se sitten palautukin normaalin väriseksi.

Vakiot ja pitkävedot

Hiljaista on ollut myös vedonlyöntirintamalla. Oikeastaan on vain tullut tehtyä porukkavakioita kaveriporukan kesken. Vakiovihjeitä aloitan taas kirjottelemaan kunhan seuraava normikierros on tulossa parinviikon päästä. Myös pitkävetoa voisi kokeilla pitkästä aikaa ja pelata sitä fiiliksen mukaan sitten. Jollekkin bookerille depota taas hiluja ja tavoitella pystynousua.

Kovaa on tuo tahti englannin kentillä futiksessa. Muut sarjat ovat olleet tauoilla ja tuolla pelataan kauhiat määrät pelejä joulun ja uudenvuoden aikana. Se varmaan on yksi syy miksi englantilais seurat eivät kovin hyvin menesty eurokentillä (ucl).

Salkku

Nordnetin rahastot tuotti vuonna 2017 7.06%, johon pitää olla tyytyväinen. ETF:ät tuotti melkein saman summan. Loppuvuodesta oli jonkinmoinen alamäki osakemarkkinoilla, mutta se ei haitannut koska rahastoja sai ostettua mukavaan hintaan. Säästäminen jatkuu tänäkin vuonna ja tavoitteena on kasvattaa tai ainakin pitää samana säästö summa kuukausittain. Paremmin ja varmemmin nämä tuottavat pitkässä juokussa kuin vedonlyönti.

Teethän tilin ja Nordnettiin allaolevan linkin kautta ja aloita säästäminen. Jos teet tai olet tehnyt tilin niin ilmoitatko siitä tämän kirjoituksen kommenteissa. Sen takia, että tiedän, jotta linkit toimii ja allekirjoittanut saa jonkilaista vaivanpalkkaa tämän sivuston ylläpitämisestä ja että verottakin saa tuloja sitten seuraavina vuosina 🙂

Seuraavassa kirjoituksessa siis taas kulukartoitus marraskuun ja joulukuun osalta.

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.